Classic cars

Na de enorme successen van eerdere jaren, wordt dit jaar opnieuw een Nacht van Weesp georganiseerd met twee CLASSIC klassen. Deze 43e Nacht van Weesp (en 15e CLASSIC-editie) voert de deelnemers over de mooiste rallyweggetjes van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, waarbij het nauwkeurig navigeren en rijden de belangrijkste opgaven zijn.

Traditioneel bestaat de Nacht van Weesp uit vier trajecten. Op veler verzoek ook dit jaar, voor de CLASSIC klassen: twee trajecten kaartlezen, één traject bol-pijl en één traject op basis van (eenvoudige) routebeschrijving. Alle trajecten zijn echte rij-trajecten. Herhaaldelijk keren wordt tot een minimum beperkt.

Inschrijven is mogelijk in de Classic-Sport klasse, de S-klasse of in de Classic-Toer klasse, de O-klasse . De route is voor beide klassen gelijk, maar als je al wat meer ervaring hebt kun je de competitie aangaan in de sportklasse. De Classic-Toer klasse is bij uitstek geschikt voor beginnende equipes of voor deelnemers die het wat rustiger aan willen doen. In beide klassen zijn passagiers toegestaan. Je bepaalt natuurlijk zelf tot welke categorie je wilt behoren.

Wie kunnen er meedoen? 

De Classic klassen staan open voor auto's van 20 jaar en ouder. Zij dienen in het bezit te zijn van een geldige APK-keuring. Eventueel later gebouwde auto's kunnen, mits in min of meer ongewijzigde vorm, worden toegelaten, dit ter beoordeling van de sportcommissie. De auto's dienen voorzien te zijn van deugdelijke verlichting. Voor de start vindt een beperkte technische keuring plaats waarbij de voertuigen voornamelijk op remmen, verlichting en geluidsoverlast worden gecontroleerd.

schrijf je nu in!

De Nacht van Weesp dient gezien te worden als een sportieve rit met een hoog gezelligheidsgehalte.

Speciaal voor beginnende equipes zijn een aantal folders samengesteld die, aan de hand van duidelijke voorbeelden, uitleg geven over de verschillende navigatie-systemen. Je vindt deze folders op pagina "Tips en folders".

Verdere informatie vind je op de home en informatie pagina's.